Formgivning av handboken Mina föräldrar är skilda

När Bris skulle ge ut en ny utgåva av boken Mina föräldrar är skilda fick Printempos art director Kajsen Burell uppdraget att ge den en ny grafisk form med nya illustrationer.

Bris erbjuder stödgrupper för barn och unga som har frågor och tankar kring föräldrars skilsmässa. Den här boken riktar sig till gruppledarna och ger konkret handledning från förberedelser, via träffarna och kontakten med föräldrarna, till återträffen med barnen.

Printempos uppdrag var att ta fram en pedagogisk form som också ska väcka inspiration hos både gruppledare och barn. Lekfulla grafiska element och Bris färgpalett har använts för att kontrastera texterna. Symboler har använts för att göra det lätt att hitta mellan olika avsnitt i boken.

Stödgruppsmetoden är uppbyggd kring tio träffar. Till varje gruppträff finns ett tema som också illustreras i boken. Illustrationerna, som gjorts av Sasha Kolesnik, fungerar som stöd för att prata om och associera kring träffarnas respektive teman. I boken finns också övningar och arbetsblad.

Ett kraftigt mattbestruket papper och spiralbindning valdes för att boken ska tålas att bläddra i många gånger. Boken och metoden är efterfrågade och har använts runt om i Sverige sedan 2006.

Boken är tryckt hos BrandFactory.

Uppdraget:

  • - Art direction
  • - Formgivning
  • - Layout
  • - Original